lørdag

Riscreme med karamel

Riscreme med karamel er en både sød, dejlig og fantastisk dessert, ifald man har en meget sød tand. Desserten kan være et godt alternativ til risalamanden juleaften, for de, der har mod til at bryde traditionen og byde på en lidt anderledes risdessert.
Både risengrøden og til dels karamelsaucen kan forberedes dagen i forvejen og stilles klar til færdigmontering på selve juleaften eller når den skal serveres.

Som risalamande er riscreme med karamel en tung dessert. Opskriften her er fra 1949.


RISCREME MED KARAMEL

risengrød

1 liter mælk
150 g risengryn (grødris)
1 spsk. sukker
2 hele æg
15 dråber mandelessens

Kog en risengrød af mælk og ris. Tilsæt sukker, æg og mandelessens. Under omrøring bringes det kogepunktet, fyldes i en skyllet randform og stilles til afkøling. Gerne i køleskab til næste dag. Riscremen skal være helt kold ved servering.

karamelsauce

200 g sukker
1 dl kogende vand
1/4 liter stiftpisket fløde

Sukkeret brunes til karamel i en tør pande og tilsættes kogende vand. Lad lige panden koge et øjeblik. Tag den så af, afkøles karamellen helt og tilsæt flødeskummet. Karamellen kan med fordel laves før og blandes med flødeskummet lige inden serveringen.

Servér riscreme med karamel efter en god middag.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.