Opskriften på måneskinsdessert er en gammel dessertopskrift. Egentlig minder måneskinsdessert til forveksling om en anden elsket og gammeldags dessert, nemlig citronfromage.
I min barndom i 50erne, fik de voksne ofte et glas portvin eller sherry til desserten om søndagen.
Opskriften er til 4 personer
Atter lidt af det kønne, gamle, emaljerede køkkentøj fra Glud & Marstrand, der kom til at betyde så meget for husmødrene i sidste halvdel af 50erne.
Køkkentøjet fra Glud & Marstrand var dengang en skattet gave til f.eks. bryllupper, fortæller min egen mor, der selvfølgelig også var i besiddelse af nogle dele.
MÅNESKINSDESSERT
3-4 æg, æggeblommer + stiftpiskede æggehvider
3-4 spsk. melis
saft og skal af 1/2 citron
1/4 liter piskefløde, pisket til skum
5-7 blade husblas
Æggeblommerne røres til en tyk, hvid æggesnaps med sukkeret, hvorefter den revne citronskal og og citronsaften blandes i. Husblassen opbløs i koldt vand, smeltes i lidt varmt vand og tilsættes. Herefter vendes de stiftpiskede hvider i sammen med halvdelen af flødeskummet.
En pæn glasskål skylles og når desserten begynder at stivne, hældes den op heri. Pynt måneskinsdesserten med resten af flødeskummet og nyd den, - evt. med et lille godt glas til.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.