onsdag

Vestindisk Krydderkage

Vestindisk krydderkage skal nok få familien til at slikke sig om munden. Sådan en skøn vestindiske krydderkage, krydret med de dejligste julekrydderier som kanel, nellike og kardemomme, får simpelthen huset til at dufte brunt og brædt af jul og nu er tiden inde til at tage julen lidt på forskud.

Denne dejlige skærekage kan dateres tilbage til 50erne, hvor Rena bagepulver udkom med en række bagværker. Naturligvis er det ligegyldigt, hvilket mærke bagepulver, der er i kagen, som er ekstra lækker, pyntet med chokoladeglasur med romsmag og drysset med kokosmel.


VESTINDISK KRYDDERKAGE

125 g smør eller mgr.
150 g puddersukker
2 æg
250 g mel
4 tsk. bagepulver
3 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
3/4 tsk. nellike
50-75 g rosiner
1 1/4 dl mælk

smurt og raspet sandkageform

glasur

150 g flormelis
vand eller æggehvide
3 spsk. kakao
5-6 dråber romessens
kokosmel til drys

Rør fedtstof og puddersukker godt med æggene. Tilsæt mel, iblandet bagepulver, kanel, kardemomme og nellike. Rør tingene godt sammen, tilsæt rosiner og rør tilsidst mælken i.
Dejen hældes i en smurt og raspet sandkageform og bages i ovnen ca. 1 time ved 175 grader.
Når kagen er kold, pyntes den med chokoladeglasur og drysses med kokosmel.

Vestindisk krydderkage, en rigtig gammeldags og meget julet mormorkage til en glad kop decemberkaffe og fra en tid, hvor husmoderen fandt ægte glæde i at glæde familien og andre med hjemmebagt brød.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.