Herlig æggestand med champignoner, tomater, løg og peberfrugt, tilberedt i ildfast fad i ovnen.
Æggemassen serveres varm med flutes eller ristet franskbrød. Hertil en skål tomatsalat eller grøn salat til.
Opskrift : Else Algreen 1964
BROGET CHAMPIGNON-ÆGGESTAND
1/2 kg champignoner
4-5 tomater
2 mellemstore løg
1 grøn peberfrugt
50-70 g smør eller margarine
4 æg
3 dl mælk
1 dl fløde
1 tsk. salt
rasp
smør eller margarine
Rens og afdryp champignonerne. Skær dem i tynde skiver. Skær tomaterne i små snitter, hak løget groft og skær peberfrugten i tynde strimler.
Smelt smørret i en gryde eller på panden og kom alle de findelte ingredienser i. Lad blandingen småsnurre ca. 1 kvarter.
Pisk æggene let sammen, pisk mælk og fløde i og bland med det øvrige. Smag til med salt.
Hæld blandingen i et smurt, raspdrysset, ildfast fad og læg smør eller margarineklumper over.
Sæt fadet i ovnen ved jævn varme (175 grader) ca. 1/2 time, til retten har fået lidt farve på oversiden. Den må ikke få for stærk varme eller stå i ovnen for længe, så bliver æggemassen svampet og kedeligt.
Serveres varm med flutes eller ristet franskbrød samt en skål tomatsalat eller grøn salat.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.