En dejlig og velsmagende vintergryde er denne poulard i kål (stor kylling). Kyllingen er ledsaget af hvidkål, æbler, bacon og hvidvin.
Spis evt. et godt stykke brød til, selv om det ikke er nødvendigt.
Opskrift : Brugsen 1981
POULARD I KÅL
1 hvidkålshoved (ca. 1kg)
4 syrlige æbler
75 g bacon
10 sorte peberkorn
1 spsk. groft salt
3 dl hvidvin
1 poulard
15 g margarine
1/2 tsk. salt
Hvidkålen snittes fint. Æblerne skrælles og skæres i både. Baconen skæres i strimler.
Hvidkål, æbler, bacon, peberkorn og salt lægges lagvis i en gryde. Hvidvinen hældes over.
Kålen koger 15 minutter. Poularden skæres i serveringsstykker og brunes i margarine på panden. Drysses med salt. Kålen vendes rundt og lægges lagvis med poulardstykkerne.
Retten koger videre ved svag varme ca. 1/2 time.
Serveres direkte fra gryden.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.