Her en gammel klassiker, ganske vist med rod i det franske. Det skal skam ikke komme den til skade.
Det er sådan en dejlig velsmagende gryderet af oksekød med ærter og rødvin samt gulerødder, løg og en dejlig smag af paprika fra midt i 60erne, lige til at servere fra gryden. Byd et godt brød til.
Portionen rækker til 4-5 personer.
Opskrift : Else Algreen 1964
FRANSK KALOPS
1 1/4 kg tykreb
2 store gulerødder
6-8 små løg
20 g svinefedt
1 tsk. paprika
1 1/2 spsk. mel
1 1/2 dl vand eller suppe
1/2 dl rødvin
2 spsk. tomatpuré
2 tsk. kinesisk soya
1 laurbærblad
3 kviste persille
finstødt rosmarin
salt
hvid peber
250 g dybfrosne ærter eller 1/2 kg dåse grønærter
Skrab og afpuds kødet og skær det i ikke for store skiver, som bankes let ud.
Rengør gulerødderne og skær dem i 1/2 cm tykke skiver. Pil løgene. Bland mel og paprika og vend kødskiverne heri, før de brunes godt i fedtstoffet på en pande og lægges i en serveringsgryde.
Tilsæt vand eller suppe (evt. ærtevand), vin, tomatpuré og soya. Drys persille og laurbærblad ved og drys med rosmarin og de andre krydderier.
Lad kødet småsimre under låg ved sagte varme ca. 1 1/2 time, til det er næsten mørt. Brund i mellemtiden løg og gulerødder i stegefedtet under omrøring og ved god varme.
Læg grønsager og løg ned til kødet og lad det simre eller småkoge endnu 1/2 time, til det er gennemmørt. De frosne ærter koges med de sidste 5-6 minutter.
Servér retten direkte fra gryden, evt. med et godt brød til.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.