Oksebryst med hvide bønner, en dejlig proteinrig gryderet for dem, der sætter pris på bønner og linser, i kombination med kartofler, porrer og gulerødder.
Mættende og velsmagende. Serveres med godt rugbrød til.
Opskrift : Husholdning Land og By 1961
OKSEBRYST MED HVIDE BØNNER
1/2 kg oksebryst
2 1/2 dl vand
250 g hvide bønner
250 g kartofler
250 g gulerødder
2 porrer
1 suppevisk
salt
peber
Bønnerne udblødes et døgn i blødt vand. Kødet afvaskes og skæres ud i ret store terninger. Bønnerne bringes i kog i udblødningsvandet, skummes og kødet hældes i. Det bringes langsomt i kog, skummes atter og salt tilsættes. Efter knap 1 times kogning tilsættes suppevisk, de istandgjorte, udskårne kartofler, gulerødder og porrer i ringe.
Retten koges endnu 1/2 time, tilsættes peber efter smag.
Servér fra gryden med godt rugbrød til.
VELBEKOMME
Spise med Mormor
Noget om Mad
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.