Der er forholdsvis få og enkelte ingredienser i, hvilket gør retten brugbar straks, da de fleste har ingredienserne i huset.
Opskrift : Else Algreen 1964
3/4 kg store, melede kartofler
1 æg
3-4 spsk. fløde (kan erstattes med mælk)
1 tsk. salt
125 g skinke i småtern
1 mellemstort løg
smør eller margarine
rasp
Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og kog dem godt møre i vand uden salt i. Hæld vandet fra, damp kartoflerne, fjern dem fra varmen og mos dem godt. Rør sammenpisket æg, ganske lidt fløde og salt i.
Skær skinken i fine terninger, hak løget groft og svits det let i lidt fedtstof på panden. Bland begge dele i kartoffelmosen.
Form farsen på et rasp- eller meldrysset bræt til en tyk pølse. Skær heraf tykke skiver som store karbonader. Vend dem i rasp.
Steg dem hurtigt på panden i rigeligt, brunet fedtstof.
Servér karbonaderne med en god grønsagsstuvning til.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.