lørdag

FROSSEN OST

Til søndagens frokostbord er denne lækre frossen ost, serveret med ristede brødsnitter og smør, særdeles velsmagende.

Osten kan tilberedes før weekenden og skal bare stå koldt til den skal på bordet.

Opskrift : Gyldendals store Kogebog 1956


FROSSEN OST

200 g blød ost (frisk ost)
2 1/2 dl tyk fløde
salt
3 blade husblas
1 spsk. hakket purløg eller porre

Læg husblassen i blød i koldt vand. Rør osten blød og bland den med halvdelen af den letpiskede fløde og lidt salt.

Tag husblasen op og smelt den ved svag varme. Bland den med i fløden med ost og tilsæt derpå resten af fløden og de hakkede porrer eller purløg.

Hæld flødemassen i en oliesmurt randform og stil osten koldt i et par timer eller mere.

Ved servering vendes randen over på et fad og pyntes med grøn salat. Rist brødet og skær det i snitter og server med smør.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.