torsdag

KRYDRET KØDGRYDE

Gryderetter eller sammenkogte retter, som nogen ynder at kalde det er populære, idet de er rimeligt nemme at have med at gøre, når først tingene har fundet sammen i gryden. Det er mad, der nærmest ikke behøver overvågning og så kan en pæn gryde sagtens sættes på bordet og serveres af.

I løbet af 60erne blev disse retter gryderetter vældig populære, samtidig med at husmødrene kunne få det lidt nemmere, når familiens middage skulle tilberedes. Mange var allerede på arbejdsmarkedet i 60erne.
Ikke mindst Danske Eksportslagterier var med til at gøre tiden i køkkenet nemmere for husmødrene, bl.a. med gryderetter, hvor alt kunne tilberedes sammen i gryde.

Opskrift : Svensk kogebog oversat til dansk af Rigmor Bagger

Opskriften rækker til 5-6 personerKRYDRET KØDGRYDE

750 g oksesmåkød
1/2 kg tomater (1 ds. flåede tomater)
2 løg
2 stk. julesalat
1 dl vand
1/2 tsk. basilikum
1/4 tsk. muskat
50 g margarine
1 dl piskefløde

Kødet skæres i terninger, der svitses i brunet margarine i en serveringsgryde. Derpå tilsættes de skiveskårede løg, de flåede, ituskårne tomater samt krydderierne. Kogende vand hældes over og retten står og steger under låg ved svagt blus i ca. 5 kvarter.
Julesalater snittes og kommes ved og efter endnu 15 minutter, når kødet er mørt og alt godt kogt sammen, slukkes for komfuret og piskefløden røres i gryderetten.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.