fredag

GROVHAKKEDE FLÆSKEFRIKADELLER

Hvem siger rødkål kun skal spises til jul. Hjemmelavede grovhakkede flæskefrikadeller, serveret med rødkål til er da bestemt en mulighed på påskens frokostbord.

Alle elsker frikadeller, så hvorfor ikke skabe glæde omkring sig med en portion frikadeller og rødkål på bordet en af påskedagene. Frikadeller bliver vi aldrig trætte af og så er der i hvert fald noget til børnene.

Servér godt rugbrød til og gerne en øl.

Frikadellerne laves på klassisk manér, som disse, vores næsten nationalret, altid har været lavet. - Og dog, der er naturligvis utallige varianter. Her i huset er det en dødssynd, hvis ikke frikadellerne er brune overalt, uden udsigt til fars og det allervigtigste, der skal være en sprød skorpe på. Det tager sin tid, at få dellerne vendt så ofte og så suger de mere fedtstof.

Her følger vi Birte Olufsens opskrift, men steger som vi plejer.GROVHAKKEDE FLÆSKEFRIKADELLER

1 1/2 pund flæskefars hakket 1 gang
1-2 æg eller æggehvider
et par skefulde mel
revet løg
salt
peber
mælk eller vand

Kødet røres sejt med salt og tilsættes herefter et par skefulde mel, hele æg eller æggehvider og revet løg røres i og farsen røres lind med mælk eller mælk og vand.

Smør eller margarine brunes på panden og farsen formes med en ske, dyppet i fedtstoffet på panden, til pænt aflange frikadeller. Frikadellerne steges brune på alle sider.

Servér frikadellerne med en skål rødkål til og et godt rugbrød.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.