onsdag

NUDEL STROGANOF

Tørsleffs Husmoder Service udgav i 70erne bogen "Spaghetti og maccaroni bogen med en række spændende opskrifter.

Bogen skal ses i relation til den store rejselyst, danskerne op gennem 60erne og frem, lagde for dagen. I takt med rejselivet blev vore madvaner langsomt drejet i en anden retning. Bl.a. fik vi lært at spise maccaroni retter af Italienerne.
Nudel Stroganof er kraftig inspireret af italiensk mad.

Opskrift : Tørsleffs Husmoder Service 1978



NUDEL STROGANOFF

10 små chalotteløg
3/4 dl salatolie
1/2 kg skært oksekød
1/2 kg champignons
1/2 kg modne puré-tomater
2 dl vand
1 bouillonterning
2 tsk. salt
kulør
1 tsk. paprika
1 pose italienske suppespiraler
1 dl sur fløde

pynt

25 g hakket skinke

Løgene koges 5 minutter, afdryppes og pilles. De brunes i varm salatolie. Skært oksekød, skåret i terninger brunes derpå sammen med løgene endnu 5-10 minutter.
Rensede, delte champignons tilsættes sammen med tomater, skåret i både.
Suppe, krydderier og kulør røres sammen og hældes i. Skyen bringes i kog. Suppespiralerne drysses i og retten mørnes under låg ved svag varme i 30-40 minutter. Fløden tilsættes, lidt efter lidt.

Servér nudel stroganoff drysset med hakket skinke eller sprødt, ristet bacon.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.