onsdag

GRANSTUENS SOMMERRET

Granstuens sommerret med hønse- eller kyllingefilet, ærter og tomatgelé, er en dejlig frokostret, velsmagende og sommerlig.

Retten serveres kold med en grønærtesalat til.

Der er ikke spor i vejen for, at lave randen og sætte den på køl til næste dag. Det er så blot at lave flødemayonnaisen med ærterne lige før den skal serveres, vende randen ud på et fad og komme fyldet i midten.

Kirsten Hüttemeier er ophavskvinde til denne ret, som hun lancerede i 1965GRANSTUENS SOMMERRET

kogt hønse- eller kyllingekød
små fine ærter

tomatgelé af :

1/2 liter tomatjuice
8 blade husblas
evt. lidt citronsaft
salt
peber

grønærtesalat

mayonnaise
lidt flødeskum
frosne eller friskplukkede ærter ( ikke kogte )

Kødet pilles fra benene, mens kødet endnu er varmt og nykogt. Det skal helst være så reelt som muligt og stykkerne må ikke være for store, så de rammer kanten af formen eller skålen.

Tomatjuicen måles og smages til med citronsaft, peber og salt. Husblas lægges i blød, knuges op af vandet og smeltes i tomatjuicen. I en skyllet randform eller skål hældes lidt af tomatskyen og når denne er stivnet, lægges kødet i sammen med lidt grønsager (ikke kogte). Resten af tomatjuicen hældes over. Stilles koldt og vendes.

Servér randen på et fad med en velsmagende mayonnaise, rørt op med lidt flødeskum og mange ærter, ikke kogte. Pynt evt. med salatblade udenom randen. Et godt stykke flute hører til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.