søndag

LAKS I KARRYSAUCE

Laks i karrysauce, dejlig fiskespise, serveret med løse, kogte ris.

Laksen koges med laurbærblade og hele peberkorn og saucen bages op med fiskesuppen.

Dette er en meget gammel kombination af laks, karrysauce og løse ris, lanceret af  Frøken Jensen i Kogebog med syltebog fra 1936.

Opskrift : Frøken Jensen 1936


LAKS I KARRYSAUCE

1 kg laks
3 liter vand
2 spsk. salt
4 laurbærblade
4 peberkorn
50 g smør eller margarine
50 g hvedemel
karry
fiskesuppe

Laksen drysses med salt og står i 1/2 time. Den koges hel eller i skiver.

Hel laks sættes over i koldt vand med og laks i skiver sættes over i kogende vand med salt. Laurbærblade og peberkorn kommes i straks. Der regnes med 5-6 minutters kogning pr. halve kg. fisk. Til kogevandet tilsættes 1 dl eddike, så snart det koger. Kogningen skal foregå ganske jævnt og vandet skal skummes godt.

Del den kogte fisk i små stykker og kommes i en karrysauce, lavet af smør, mel og karry og spædt med fiskesuppen. (Opbagt sauce).

Langs kanten af et fad lægges en rand af løse, kogte ris, som bestrøs med lidt karry.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.