fredag

RØGET SILD MED ÆG ROYALE

Røget sild med æg royale er en rigtig sommerfrokostret, dejlig drysset med hakket purløg og godt rugbrød til.

Silden kan erstattes med stykker af friskrøget makrel, der ligesom silden, lunes på panden i lidt fedtstof.

Opskrift : Birgitta Frantzen 1968

 
RØGET SILD MED ÆG ROYAL

1-2 røgede sild pro pers.

æg royal

2 dl piskefløde
2 dl mælk
4 hele æg
4 æggeblommer
knap 1 tsk. salt
reven muskat
hvid peber

Pisk forsigtigt æg, æggeblommer, krydderier, fløde og mælk sammen. Hæld æggemassen i en smurt, aflang kageform. Stil den i vandbad i bradepanden. Lad den stå ved svag varme (ca. 175 grader) i ca. 25 minutter, til æggestanden er stivnet. Vandet i bradepanden må endelig ikke komme i kog, men kun perle. Bliver det for varmt, tilsættes koldt vand.
Koger det, bliver æggestanden blæret.
Lad formen afkøle lidt, før æggestanden vendes ud på et fad.

Server den lune fisk og æggestanden, drysset med klippet purløg, til et godt stykke brød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.