søndag

SKIPPERSILD

Fisk er godt også er det tilmed sundt. En ugentlig fiskedag er en god investering i sundhed.

Sommeren over, er de røgede sild og makreller, laks og ørred, nærmest sæsonbestemte, men stegte sild, serveret på god gammeldags maner med persillesauce, er nu heller ikke helt tovlig.

Prøv imidlertid disse gammeldags skippersild, fyldt med dild, færdiggjort i ovnen og serveret med hakket hårdkogt æggehvide og -blomme, hver for sig, samt masser af dild.
Retten serveres, overhældt med smeltet smør og små faste kartofler til.

Opskrift : Birgitta Frantzen 1968



SKIPPERSILD

ca. 3/4 kg sild
2 tsk. salt
60 g smør eller margarine
3-4 æg
2 dl fintklippet dild

Rens silden og udben den eller køb dem færdiggjorte. Skyl og tør dem og fyld dem med hakket dild, salt og lidt fedtstof.

Læg sildene i et smurt, ovnfast fad. Kom smørklatter på og læg låg eller folie over.
Lad fisken mørne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Servér den dejlige skippersild, drysset med hakket hårdkogt æggehvide og æggeblomme, samt masser af dild, hver for sig.
Der hældes smeltet smør over retten, lige inden den sættes på bordet. Små, fine kartofler til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.