Snart er det weekend igen, vejret er trist og for at det samme ikke skal overgå os mennesker, ville det måske være en idé at lave noget rigtig lækkert til kaffen i weekenden. Hvad kunne vel være dejligere end denne skønne ananaslagkage med marengs, kreeret af Kirsten Hüttemeier i 1958.
ANANASLAGKAGE MED MARENGS
bunde
3 æg
280 g sukker
3/4 dl varmt vand
150 g mel
1 strøget tsk. bagepulver
ananascreme
2 æg
1 stor spsk. kartoffelmel
2 spsk. sukker
2 1/2-3 dl ananassaft
1 spsk. smør
marengs
.
3 æggehvider
150 g melis
2 tsk. eddike
Til selve bundene piskes de hele æg med sukker, derpå tilsættes vandet, melet og bagepulveret. Dejen hældes i en velsmurt raspstrøet form og bages ved 175 grader i 40 minutter.
Kagen flækkes igennem til 3 lagkagebunde, der lægges sammen med cremen, hvortil hele æg, kartoffelmel, sukker og ananassaft er pisket og varmet til kog. Smørret røres i, når cremen er godt lunken. Over cremen lægges terninger af ananas. Hele den sammenlagte lagkage skubbes over på en plade og både kagens sider og overflade skjules med et lag marengs, der er pisket således :
Hviderne piskes til tykt skum, heri kommes eddike og halvdelen af sukkeret.Pisk det hele godt igennem og tilsæt resten af sukkeret.
Kagen bager i ovnen ved svag varme, 150 grader i 15 minutter.
Så er der blot tilbage, at servere en glad kop kaffe til denne himmerigsmundfuld.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.