Sommerens bedste drikke, med eller uden alkohol, er rare at have styr på, når det forhåbentlig om et lille øjeblik er artigt sommervejr og ferietiden er over os. Lad os derfor sætte fantasien i gang eller bedre endnu prøve et udvalg af sommerens bedste drikke anno 1958.
Vi lægger ud med en alkoholfri bowle med frugtsaft, dejlig på en varm sommerdag, Hornbæk-bowlen. Bagefter skal vi smage på både Den hvide høne, Professorindens appelsindrik, Sommerbowlen fra Doktorgården, Flyversnaps, Pick-me-up og Hyldeblomst drik.
HORNBÆK-BOWLEN
3 flasker æblemost
1 ds. grapejuice
kvarte stykker appelsin og æble eller citron
isterninger
friske sommerbær som hindbær,ribs, kirsebær
Alt blandes i en bowle eller stor skål, smages til med lidt sukker og serveres kold. Hvis det er umuligt at få færdig grapejuice, må man selv presse den.
DEN HVIDE HØNE
1 del ananassaft
1 del sød vermouth
1 del gin
bidder af ananas, banan og andre friske sommerfrugter
Alt rystes med knust is, fyld f.eks shakeren 1/3 med is.
Serveres med bidder af ananas, banan og i øvrigt sommerens friske frugter.
PROFESSORINDENS APPELSINDRIK
8 appelsiner (anvend usprøjtede appelsiner)
4 citroner (anvend usprøjtede citroner)
2 kg sukker
1 1/2 liter vand
60 g citronsyre
Frugten aftørres og rives derefter på den grove side af råkostjernet. Saften presses og sukkeret røres i, vandet bringes i kog og hældes over citronsyren, der står og afsvaler lidt. Hæld citronsyreblandingen i frugt- og sukkermassen, hvori også skallerne er kommet. Alt røres godt igennem, indtil sukkeret er delvist smeltet. Så dækkes skålen til og saften trækker koldt i 3 dage, gerne i køleskab. Rør af og til så sukkeret smelter.
Tilsidst hældes saften på flasker. Den kan evt sies først, men rives skallerne på den fine side af råkostjernet, er det ikke nødvendigt.
Drikken kan gemmes en måneds tid og holde sig uden konserveringsmiddel.
Nyd professorindens appelsindrik kold, spædet op med vand, apollinaris og knust is.
SOMMERBOWLEN FRA DOKTORGÅRDEN
1 flaske hvidvin
2 dl ananassaft
2 flasker apollinaris
jordbær
hindbær
tynde skiver appelsin
vindruer
ananasstykker
knust is
Alt blandes og smages til. Apollinaris og isterninger skal hældes i, lige inden bowlen skal serveres.
God som aperitif inden en sommermiddag.
FLYVERSNAPS
1 ds. tomatjuice
saften af 1 citron
1 spsk. worcestersovs
Alt blandes sammen, hældes i cocktailglas og hertil serveres enten oliven, italienske ostekiks, små snitter eller små cocktail-majskolber.
PICK-ME-UP
Lige dele stærk solbærsaft blandes med dubonnet og knust is. Det hele blandes, piskes eller rystes sammen og nydes isafkølet.
HYLDEBLOMST DRIK
20 klaser hyldeblomster
3/4 kg lyst puddersukker
1/2 kg melis
3 citroner (anvend usprøjtede citroner)
80 g vinsyre
1 liter kogende vand
Blomsterne klippes for den grove "hovedstilk" og lægges i et fad med to slags sukker, vinsyren og citronerne, der er skåret i tynde skiver. Det hele overhældes med spilkogende vand og der røres rundt så blomsterne er dækket. nder låg trækker saften i 4-5 dage på et køligt sted. Rør ofte, så sukkeret kan smelte. Til sidst sies saften, hældes på rene flasker og lukkes med skoldede propper eller cellofanpapir.
Ved servering, spædes saften godt op med koldt vand og isterninger.
Så er der bare tilbage, at ønske sommeren må blive lang og varm, - læne sig tilbage og nyde en isafkølet drik, som man nød den sidst i 50erne.
Noget om Mad
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.