fredag

Kræs fra havnen

Kræs fra havnen, bestående af fyldte krabber med ris, mayonnaisesauce og rundstykker er en rigtig lækkerbisken, serveret som sommerfrokost i haven, når det skal være lidt godt og anderledes.

Der anvendes store taskekrabber og det er meget vigtigt, at de anvendes samme dag, de er købt, da krabberne hurtigt går i forrådnelse. Krabber kan også købes frosne.

Kræs fra havnen er en gammel Hüttemeier opskrift fra sidst i 50erne.


KRÆS FRA HAVNEN  (Fyldte krabber)

krabber
kogte, løse ris
mayonnaisesauce af mayonnaise smagt til med paprika, lidt cognac og flødeskum

Der beregnes 1 krabbe til hver person. Krabberne koges i 15-20 minutter og kødet skæres ud af skjoldet med en skarp kniv, som stikkes ind ved siden af øjnene. Krabben brydes op efter den linie, der findes på krabbens underside.
Krabbekødet deles, ligesom kødet fra kløerne tages ud og anbringes i skjoldet skiftevis med kogte, løse ris og det mørke krabbekød.

Servér en fyldt krabbe på hver tallerken med mayonnaisesauce og lune rundstykker eller andet godt brød til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.