Alle blommesorter kan bruges og abrikoser ligeså, men sveskeblommer er at foretrække.
Butterdej kan købes færdig. Ellers er opskriften på butterdej at finde på indlæg fra den 31. maj - butterdej med rejestuvning.
BLOMME-MARENGSKAGE
150 g butterdej
400-500 g blommer
ca. 1/4 liter god kagecreme
marengs
2 stiftpiskede æggehvider
2 spsk. sukker
Dejen rulles ud og en tærteform beklædes med den. Den bages, men må ikke blive brun.
Kog de rensede, udstenede blommer. tilsat lidt sukker, men uden vand. Når de er møre, gnides de gennem en si og nu tilsættes cremen. Blommemassen hældes derefter i kageformen ovenpå tærtebunden.
I mellemtiden har man pisket æggehviderne meget stive, medens sukkeret forsigtigt er tilsat. Skummet lægges langs tærtens rand. Tærten bages i en middelvarm ovn i ca. 15 minutter.
Servér den skønne blomme-marengskage til en sommerglad kop kaffe.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.