Brug de små røde vinrabarber, det er de absolut lækreste og så skal de bare koge et lille øjeblik. Husk, når juli rinder ud, bliver der en pause i rabarberhøsten.
Opskriften er fra 1960. Den er absolut 2012 værdig på en dejlig forårs- eller sommerdag.
RABARBERMARENGS
mørdej
200 g mel
1 spsk. sukker
150 g smør
1 æggeblomme
fyld
1/2 kg røde vinrabarber
100 g sukker
marengsdej
2 stiftpiskede æggehvider
100 g sukker
1 spsk. kakao
50 g reven chokolade
25 g nødder
Bland mel og sukker og hak smørret i. Ælt æggeblommen i til dejen slipper bordet og lad den hvile tildækket på et køligt sted 1 time.
Beklæd et smurt ildfast fad med dej, læg pergament over bunden og fyld (hele gule ærter eller linser i). Bag kagen i ovnen ved 250 grader i 15 minutter. Fjern papir og ærter og lad kagen bage yderligere i 10 minutter. Stil den til afkøling.
De ituskårne rabarber koges småt i en gryde med sukkeret til en tyk kompot. Marengsdejen piskes og kakao, chokolade og nødder røres i.
Den kolde kompot fyldes i tærtebunden og marengslåget bredes over.
Sæt desserten i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.