lørdag

Rabarbermarengs

Rabarbermarengs, bestående af en god mørdej, rabarberkompot og chokolademarengs med nødder. Serveres som dessert efter en yndig forårsmiddag eller rabarbermarengs nydes til en glad kop kaffe. Begge dele vil gøre sig i familien eller når gode venner er inviteret.

Brug de små røde vinrabarber, det er de absolut lækreste og så skal de bare koge et lille øjeblik. Husk, når juli rinder ud, bliver der en pause i rabarberhøsten.


Opskriften er fra 1960. Den er absolut 2012 værdig på en dejlig forårs- eller sommerdag.

RABARBERMARENGS

mørdej

200 g mel
1 spsk. sukker
150 g smør
1 æggeblomme

fyld

1/2 kg røde vinrabarber
100 g sukker

marengsdej

2 stiftpiskede æggehvider
100 g sukker
1 spsk. kakao
50 g reven chokolade
25 g nødder

Bland mel og sukker og hak smørret i. Ælt æggeblommen i til dejen slipper bordet og lad den hvile tildækket på et køligt sted 1 time.
Beklæd et smurt ildfast fad med dej, læg pergament over bunden og fyld (hele gule ærter eller linser i). Bag kagen i ovnen ved 250 grader i 15 minutter. Fjern papir og ærter og lad kagen bage yderligere i 10 minutter. Stil den til afkøling.
De ituskårne rabarber koges småt i en gryde med sukkeret til en tyk kompot. Marengsdejen piskes og kakao, chokolade og nødder røres i.
Den kolde kompot fyldes i tærtebunden og marengslåget bredes over.
Sæt desserten i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.