mandag

Fyrmester-Guf

Fyrmester-guf, som mesterkokken Rich. Oest , ville servere den for den lækkeresultne fyrmester sidst i 50erne.

Retten er en fantastisk let og dejlig ret til en sommerfrokost i haven og dejlig med et glas koldt hvidvin til.


Opskriften lyder som følger efter denne, mesterkokkens slagfærdige indledning til

den lækkersultne fyrmester . . . . .

"Min gamle ven Niels kommer kun én gang om året. Resten af tiden sidder han på sit fyr på sin ø og fantaserer om al den dejlige mad, han skal ha', næste gang han skal i land. Og jeg disker naturligvis op for ham med alverdens lækkerier. Her er bare én af de små retter, jeg har tænkt mig, denne lækkermester skal ha'. Hør engang :"

FYRMESTER-GUF

friske, skrællede asparges (helst korte og tykke)
letsaltet vand til kogning
en god klump mgr.
masser af hakket, hårdkogt æg
ladninger af rejer

Kog de skrællede asparges i 15 minutter i letsaltet, spilkogende vand. Tag dem op på et dørslag og lad dem dryppe godt af. Kom så en god klump mgr. på stegepanden, lad den gyldne og steg forsigtigt de kogte asparges heri.
Anret de stegte asparges på et fad, hæld den gyldne mgr. over, overdrys asparges'erne med masser af hakket, hårdkogt æg og ladninger af rejer til man skammer sig.

Servér fyrmester-guf med ristet brød, smør samt et koldt glas hvidvin til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.