Baronens hønse-smørgås med spinat og ostebechamelsauce er virkelig delikat og en perfekt lunch til en gæst eller flere en dejlig sommerdag, hvor man nødig vil bruge alt for meget tid i køkkenet.
Det meste kan tilberedes dagen før, så tingene blot skal mixes sammen og sættes i ovnen 10 minutter før servering.
Kog hønen, ordn spinaten klar og lav saucen dagen før.
Vi laver baronens hønse-smørgås til 4-5 personer, en Hüttemeier opskrift fra 1958, således :
BARONENS HØNSE-SMØRGÅS
1/2 høne (en kylling kan også bruges)
vand
salt
5 store skiver sandwichbrød
smør
500 g fine spinatblade
ostebechamelsauce
4 dl fløde
2 spsk. smør
meljævning
salt
sennep
paprika
3 æg
bearnaiseessens
75-100 g revet ost
Hønen koges mør i lidt vand med en smule salt og kødet pilles fra benene, når den er svalet af.
Sandwichbrødet smøres med smør, herpå fordeles hønsekødet. Spinaten skylles, damper med en lille klat smør, lidt salt og sukker under låg i 5 minutter. Spinatbladene lægges over hønsekødet.
Til bechamelsauce piskes fløde, smør, meljævning og revet ost og koger igennem. Krydres med sennep, salt, paprika, bearnaiseessens. Saucen skal være ret tyk. Tilsidst legeres med æggeblommerne, der røres seje med salt og hældes i den næsten kogende sauce, der atter varmes op til kog. Pisk hele tiden i den.
Saucen hældes over spinaten og nu sættes smørgås'erne i en varm ovn i 10 minutter.
Servér baronens hønse- smørgås med en stor skål marinerede, rå champignoner.
VELBEKOMME
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.