Babuschca-fileter er sådan en skøn gammel sommerspise, når den danske spidskål dukker op i urtehaverne og i butikkerne. Babuschca-fileter laves normalt med rødspættefileter. Alle andre fladfisk er nu ligeså anvendelige og noget billigere end den dyre rødspætte.
Fordelen ved den herlige ret er, at den efter forberedelse, bliver sat i ovnen og færdiggjort der.
For de, der ikke holder af kommen, må dette udelades og retten mister så noget af sin markante smag.
Opskriften er fra 1959 og beregnet til 4 personer
BABUSCHCA-FILETER
2 spidskålshoveder
1 tsk. kommen
1 dl. tør vermouth
8 fiskefileter
salt
peber smør
Snit spidskålen og damp den i en stor klump smør med kommen og vermouth i en gryde og rør flittigt. Læg halvdelen af kålen i et ildfast fad, læg fiskefileterne på kålen, drys med salt og peber og dæk fisken med resten af kålen. Hæld kålsaften over og sæt fadet i ovnen ved 250 grader i 25 minutter.
Servér babuschca-fileter med lidt godt brød til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.