torsdag

Sommerhyttens Solskinsret

En dejlig sommerdag skal vi have det lidt nemt til frokost og serverer sommerhyttens solskinsret, skulle der dukke uventede gæster op til en hyggelig frokost i haven.

Det er en ret, der kan varieres meget, alt efter, hvad man nu har i huset. Kogte kartoffelskiver, brunede løg, purløg, tomatskiver eller skinkeskiver. Man bruger, hvad man har, men blomkålshovedet, - det skal være frisk og kridhvidt.


SOMMERHYTTENS SOLSKINSRET

Opskriften er til 4 personer og kreeret af Kirsten Hüttemeier

1 blomkålshoved
3 tomater
persille
revet ost eller osteskiver
smørklatter
salt
peber

Kålen koges, plukkes i buketter og lægges i et ildfast fad eller en lidt dyb grydepande. Over kålen anbringes tomatskiver, persille, der klippes og salt og peber, der drysses på. Til sidst drysses meget revet ost over eller der lægges bare osteskiver på. Smørklatter efter behov lægges ved og sådan står det hele lige parattil senere at sættes 10 minutter i ovnen.
Retten kan som sagt varieres meget, alt efter, hvad der er i huset.

Servér sommerhyttens solskinsret med godt brød og gerne et glas vin til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.