Hyldebærgrød med iskold fløde på er en rigtig gammeldags sommerdelikatesse og når hyldebærrene til september bliver modne er der ikke noget at betænke sig på. - Én gang mindst, skal man nyde en portion hyldebærgrød, som er så fyldt med A- og C-vitaminer.
Drag ud i skov og krat og pluk alle de hyldebær, som der er plads til i fryseren og på flasker. Hyldebær kan nemt fryses uden sukker.
I gamle dage brugte man afkog af hyldeblomster som feberstillende, mod forkølelse og mod influenza.
HYLDEBÆRGRØD
3/4 kg hyldebær
3/4 liter vand
1/4 liter hindbærsaft
1 dl sukker
50 g kartoffelmel pr. liter saft
Klip stilkene af skærmene og kog bær og vand 15 minutter. Si saften fra og kog den 5 minutter med sukker og hindbærsaft. Tag gryden af ilden og pisk udrørt kartoffelmel i saften. Hæld grøden op i en smuk skål og sæt den koldt til næste dag.
Servér hyldebærgrød med iskold fløde på. Så bliver det ikke meget bedre.
Noget om Mad
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.