Endnu en dejlig skærekage fra 50erne er amerikansk ananaskage,der er en lagkagetype, lagt sammen med ananascreme, overtrukket med chokoladeglasur og pyntet med stykker af syltet ananas.
Der er anvendt ananas fra dåse, helt i 50ernes ånd, hvor konserves var meget brugt i husholdningerne. Det var med til at lette husmoderens arbejde i køkkenet.
AMERIKANSK ANANASKAGE
dej til 3 lagkagebunde
3 æg
275 g sukker
1 dl varmt vand
150 g hvedemel
1 strøget tsk. bagepulver
ananascreme
2 æg
1 spsk. kartoffelmel
1 1/2 - 2 spsk. sukker
2 1/2 dl ananassaft evt. iblandet lidt fløde
evt. lidt revet citronskal
1 tsk. smør
glasur
225 g florsukker
3 spsk. kakao
ca. 3 spsk. kogende kaffe
ananasstykker
lagkageforme
Pisk æg og sukker til en tyk æggesnaps, tilsæt det varme vand, mel og bagepulver, hvorefter dejen fordeles i 3 smurte lagkageforme. Bager ved svag varme 175 grader i 12 - 14 minutter.
Læg bundene sammen med ananascremen og overtræk den med glasuren. Når denne begynder at stivne, lægges de godt afdryppede ananasstykker på kagen.
Til ananascremen piskes æg og sukker, kartoffelmel, ananassaft samt evt. lidt revet citronskal sammen. Varm cremen til kogepunktet, pisk smørret i og afkøl cremen.
Til glasur røres florsukker, kakao og kogende kaffe sammen.
Amerikansk ananaskage, - en dejlig gammeldags kage til en god kop kaffe.
Noget om Mad
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.