fredag

ET KONGELIGT JORDBÆRSYLTETØJ

Jordbærrene, som skal være så friske og fine, at de næppe har skyldning behov,kan det godt lade sig gøre at finde i butikkerne. Plukker man bærrene selv, må man være påpasselig ikke at få jord, sand, halm eller andet med. Et kongeligt syltetøj kræver bær af en usædvanlig kvalitet for at blive helt rigtige.
Anvendes bær, som skal skylles, skal de i hvert fald dryppe godt af, da der slet ikke skal vand i.

Syltede jordbær er meget lækkert til bl.a. ostemad, dessert eller kagepynt.

Opskriften er fra 1957

Velassorteret sylteskab fra 50erne

ET KONGELIGT SYLTETØJ

2 kg fine jordbær, gerne små mørke, faste bær
1 1/4 kg sukker
saften af 1/2 citron
1 strøget tsk. syltepulver

Læg de tørre jordbær lagvis med sukkeret ned i syltegryden og lad frugten trække natten over eller minimum 4-5 timer. Tilsæt citronsaft for farvens skyld og lad frugten koge langsomt op. Skal kun lige koges igennem. Sluk og rør syltepulvelveret i. Hæld syltetøjet på mindre glas og bind straks til med papir, dyppet i konserveringsvæske (atamon).

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.