Anvendes bær, som skal skylles, skal de i hvert fald dryppe godt af, da der slet ikke skal vand i.
Syltede jordbær er meget lækkert til bl.a. ostemad, dessert eller kagepynt.
Opskriften er fra 1957
Velassorteret sylteskab fra 50erne
ET KONGELIGT SYLTETØJ
2 kg fine jordbær, gerne små mørke, faste bær
1 1/4 kg sukker
saften af 1/2 citron
1 strøget tsk. syltepulver
Læg de tørre jordbær lagvis med sukkeret ned i syltegryden og lad frugten trække natten over eller minimum 4-5 timer. Tilsæt citronsaft for farvens skyld og lad frugten koge langsomt op. Skal kun lige koges igennem. Sluk og rør syltepulvelveret i. Hæld syltetøjet på mindre glas og bind straks til med papir, dyppet i konserveringsvæske (atamon).
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.