fredag

ROSENBORG-FERSKNER

Syltede Rosenborg-ferskner eller abrikoser, som også kan bruges, er skønne, syltet i vanilielage. Rigtig en dejlig ting til forrådsskabet.
Det skal være frugter så modne, at skallen nemt kan flåes af. Store frugter halveres.


ROSENBORG-FERSKNER

2 kg ferskner eller abrikoser

lage

4 dl vand
300 g sukker
2 stang vanilie
1 strøget tsk. konserveringspulver

Frugten pakkes ret tæt, dog uden at blive mast, i et glas eller i en krukke og overhældes med kogende lage. Til lagen koges vand, sukker og vanilie sammen. Lad frugten trække til næste dag, hæld lagen fra, kog den op, sluk for varmen og tilsæt konserveringsmidlet. Lagen hældes atter over frugterne og der tilbindes straks.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.