Princippet i tørring af frugt og grønt består i virkeligheden af, at berøve produkterne så stor en del af vandindholdet som muligt.
Det er en nem og billig konserveringsmetode, som har været anvendt i mange år, men man skal være omhyggelig for at opnå et godt resultat.
Tørring kan i meget varme, solrige og blæsende dage foretages i det fri, medens det i sensommeren og efteråret er mest hensigtsmæssig at tørre ved kunstig varme, f.eks. i ovnen.
Tørring bør i ovn foregå ved jævn svag varme med ovndøren på klem, så dampen kan slippe ud.
Det er vigtigt, at der ikke kan trykkes saft ud efter tørring, da for stort vandindhold bevirker, at produkterne mugner eller gærer.
Til tørring anvendes kun fuldmoden frugt, plukket i tørt vejr.
TØRREDE PÆRER
modne pærer
1 liter vand, tilsat 1/2 kg sukker til skoldning
Pærerne skrælles, deles i 2 - 4 dele efter størrelsen. Stilken bliver på, men skrabes. Pærerne skoldes i kogende vand, tilsat sukker, lægges på ovnristen og sættes nederst i ovnen i 6 - 12 timer. Temperaturen er 90 - 120 grader, faldende lidt undervejs.
Noget om Mad
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.