tirsdag

TØRREDE PÆRER

Princippet i tørring af frugt og grønt består i virkeligheden af, at berøve produkterne så stor en del af vandindholdet som muligt.
Det er en nem og billig konserveringsmetode, som har været anvendt i mange år, men man skal være omhyggelig for at opnå et godt resultat.

Tørring kan i meget varme, solrige og blæsende dage foretages i det fri, medens det i sensommeren og efteråret er mest hensigtsmæssig at tørre ved kunstig varme, f.eks. i ovnen.

Tørring bør i ovn foregå ved jævn svag varme med ovndøren på klem, så dampen kan slippe ud.

Det er vigtigt, at der ikke kan trykkes saft ud efter tørring, da for stort vandindhold bevirker, at produkterne mugner eller gærer.

Til tørring anvendes kun fuldmoden frugt, plukket i tørt vejr.


TØRREDE PÆRER

modne pærer
1 liter vand, tilsat 1/2 kg sukker til skoldning

Pærerne skrælles, deles i 2 - 4 dele efter størrelsen. Stilken bliver på, men skrabes. Pærerne skoldes i kogende vand, tilsat sukker, lægges på ovnristen og sættes nederst i ovnen i 6 - 12 timer. Temperaturen er 90 - 120 grader, faldende lidt undervejs.

Noget om Mad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.