tirsdag

TANTE PETRAS MANDARINKAGE

Denne dejlige gammeldags skærekage, overtrukket med et tykt lag hvid glaur og pyntet med mandariner smager vidunderligt. Kagen har desuden den fordel, at man kan få brugt eventuelle tiloversblevne æggehvider.

Glasuren er, som på appelsinkrydderkagen, lavet med æggehvide og bliver derfor dejlig "fed".

Mandarinerne er fra dåse. Disse dryppes godt af, før de lægges på kagen i et dekorativt mønster.


TANTE PETRAS MANDARINKAGE

dej

150 g smør eller mgr.
300 g sukker
1 1/2 strøget tsk. bagepulver
225 g hvedemel
4 æggehvider, stiftpiskede
3/4 dl mælk eller fløde
revet skal af 2 mandariner eller 1 appelsin

springform

hvid appelsinglasur

1 æggehvide
1 spsk. eddike
ca. 225 g florsukker
1 spsk. appelsin- eller mandarinsaft
lidt revet skal

1 lille ds. syltede mandariner

Mgr. røres med sukker, mel og bagepulver. Mælk eller fløde tilsættes og tilsidst appelsin- eller mandarinskal samt de stiftpiskede æggehvider. Dejen røres forsigtigt sammen, fyldes i en velsmurt, raspstrøet, springform.
Bager ved svag varme, 175 grader i 50 - 60 minutter.
Når kagen er bagt, vendes den ud af formen og når den er gennemkold, overtrækkes med den tykke glasur. De godt afdryppede manderinstykker lægges på i et pænt mønster.

Så er der kaffe og kage !

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.