En rigtig god gammeldags skærekage, næsten med smag af julen. Nellike og kanel er med til at give den lækre appelsinkrydderkage sit julepræg. Glasuren er en tyk, hvid glasur, lavet på æggehvide, hvilket gør den særdeles lækker.
APPELSINKRYDDERKAGE
dej
3 æg
250 g mørkt puddersukker
100 g mgr.
1 1/2 dl fløde
1 spsk. kanel
1 tsk. nelliker
lidt hakkede mandler
300 g mel
1 strøget tsk. natron
revet skal af 1 appelsin
appelsinglasur
1 æggehvide
1 spsk. eddike
225 g florsukker
1 spsk. appelsinsaft
lidt revet appelsinskal
pynt
snittede nøddekerner
1 appelsin, skåret i skiver
Æg og sukker piskes, mgr. smelts, afsvales og hældes i dejen sammen med fløde, krydderier, appelsinskal og de hakkede mandler. Til sidst blandes mel og natron i og dejen røres sammen. Hældes i en velsmurt, raspstrøet form og bager ved 200 grader i 50 minutter.
Når kagen er kold overtrækkes den med den tykke glasur. Inden denne er helt stiv, lægges appelsinskiver og nøddekerner over.
En dejlig og velsmagende kage til kaffebordet i hjemmet og til kaffebordet i sommerhuset.
Noget om Mad
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.