Tre gammeldags pletskud med æbler
Æbler er anvendelige i utallige ting, ud over, de er fine at spise, som de er.
Jeg har fundet 3 gode bud på nemme og hurtige retter med æbler frem. Opskrifterne er fra midt i 50erne.
GARTNERKONENS ÆBLESALAT
KANEL-ÆBLERINGE TIL DESSERT
ÆBLEMOS MED PEBERROD
GARTNERKONENS ÆBLESALAT
Opskriften er til 6 personer
4 æbler
1/2 selleri
3-4 figner
lidt hakket, rå grønkål
saften af 1 citron
Vask, tør og riv æblerne på den grove side af råkostjernet sammen med den skrællede selleri. Figner klippes eller skæres i fine strimler og det hele blandes med den finthakkede grønkål. Citronsaft, tilsat en smule sukker hældes over. Bland salaten godt sammen. Lad den trække et øjeblik og servér den så til kød, fisk eller bare som en god salat til børnene, når de kommer hjem fra skole. Giv groft rugbrød og smør til.
KANEL-ÆBLERINGE TIL DESSERT
Opskriften er til 4 personer
3 - 4 æbler
kanel
sukker
smør til stegning
sukker og kanel
flødeskum
Æblerne skrælles, udhules, skæres ud i skiver, der nu dyppes i sukker og kanel. Steges møre i smør på panden. Det kan godt betale sig, at ofre smør til stegningen.
Servér kanel-æbleringe med ekstra sukker og kanel og gerne flødeskum til.
ÆBLEMOS MED PEBERROD
En god æblemos, sødet med lidt sukker
revet peberrod efter behag
Bland æblemos med revet peberrod efter behag.
Æblemos med peberrod er godt til bl.a. frikadeller, vildt og søndagsstegen.
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.