VI BAGER LØS !
Både formiddagskaffen og aftenkaffen kræver lidt rare kager. Sådan var det i hvert fald for et halvt hundrede år siden, da jeg var barn.
I dag er det vel de færreste, som dagligt sætter sig til kaffebordet med kage til flere gange om dagen.
- Men, engang imellem er det nu rart med et dejligt stykke kage til kaffen og den glæde skal vi da også unde os selv.
Der er så uendelig mange gode gamle kageopskrifter fra tiden dengang. I dag og de næste par dage,vil vi se nærmere på dem.
Det er alle "gemmekager", som holder sig friske i flere dage og så kan flere af kagerne bages samtidig. Hold et helt forrygende Garden Party med kaffe og masser af kager eller glæd familie og venner med et dejligt kaffebord. Eller også afhold en bagedag, bag nogle stykker og læg dem i fryseren til senere brug. Det er faktisk dejligt, at have noget, skulle der komme uventede gæster, ligesom det er dejligt, at forkæle familien i weekenden, når alle er hjemme.
De fire kager :
APPELSINKRYDDERKAGE
TANTE PETRAS MANDARINKAGE
AMERIKANSK ANANASKAGE
SOLSKINSKAGE MED
KARAMELGLASUR
SOLSKINSKAGE MED KARAMELGLASUR
dej
120 g smør eller mgr.
150 g sukker
2 æg
75 g mel
1/2 strøget tsk. bagepulver
3 stykker syltet appelsinskal
springform
karamelglasur
2 dl tynd fløde
125 g melis
2 spsk. sirup
1 spsk. smør
1 stor tsk. vaniliesukker
Æggene og sukkeret piskes til en tyk æggesnaps, heri tilsættes det smeltede, men afkølede fedtstof. Dejen røres sammen med mel, hakket appelsinskal og bagepulver. Dejen hældes i en velsmurt, raspstrøet springform. Bages ved svag varme, 175 grader i 30 minutter.
Når kagen er kold, smøres karamelglasur over.
Glasuren stivner fuldstændig ved afkøling og er, foruden den smager godt, med til at holde kagen frisk i lang tid.
Til karamelglasur blandes fløde, sukker og sirup i en tykbundet kasserolle. Kog til blandingen bliver tyktflydende, ca. 15 minutter. Tilsæt smør og vaniliesukker.
Skænk nu blot kaffe i kopperne og nyd den skønne solskinskage med glasur fra en snart svunden tid.
Noget om Mad
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.