Henkogte pærer, syltede pærer, eller måske rigtig gammeldags pæresyltetøj efter gammel opskrift og lanceret af norsk husholdningslærerinde sidst i fyrrene, er godt at investere noget tid i.
Pæresæsonen er igang og varer ved til hen i november, afhængig af sort.
Pæresyltetøj er hele, syltede pærer i vanilielage. Gode som ledsager til en god middag eller som dessert, serveret med flødeskum, råcreme eller is.
PÆRESYLTETØJ
2 kg pærer
2 kg sukker
1/4 liter eddike
3/4 liter vand
1/2 stang vanilie
Eddike, vand, sukker og vanilie sættes over varmen, koger 1/4 time og skummes godt.
Pærerne skrælles, men beholder stilken, lægges efterhånden i koldt vand, tilsat citronsyre eller citronsaft. Koges herefter i siruppen til de er møre. Prøv med en gaffel. Efter 2 dages forløb gives det hele et opkog, fyldes i rene glas og skrues til næste dag.
Noget om Mad
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.