Der er mange måder at stege flæskesteg på. Én af dem, som her i denne gamle opskrift, hvor stegen fyldes med porrer og sommeræbler.
Saucen må gerne forblive lys, da det jo er en sommersteg.
Sommerflæskesteg med fyldte lommer serveres med kartofler, skysauce, salat og bønner eller grønærter.
Opskriften er fra 1957 og til 4 personer.
SOMMERFLÆSKESTEG MED FYLDTE LOMMER
1 1/2 kg ridset svinekam eller nakkekam
3 sommeræbler, skåret i snitter
3- 4 porrer, skåret i ringe
salt
peber
sukker
kogende vand
sauce
stegesky
evt. lidt fløde
salt
peber
lidt meljævning
Giv den ridsede steg to dybe snit på tværs, uden at skære igennem. Det skal kun være et par lommer, beregnet til det sommerlige fyld. I den ene lomme anbringes porreringe, drysset med lidt salt, i den anden lomme, æblesnitter, drysset mwed lidt salt og en anelse sukker, hvis æblerne er meget sure.
For at sikre en sprød svær, lægges kødet direkte i bradepanden med den ridsede svær nedad. kogende vand hældes ved, men ikke mere end at det står et par cm op over sværen. Stegen sættes i en knaldvarm ovn 250 grader i 10 minutter, tages ud, vandet hældes fra, stegen vendes om og lægges nu på en grillrist. Selve den kogte svær gnides med salt og stegen sættes atter i ovnen, der skal være meget varm og sværen brunes i 10 - 15 minutter, hvorefter kødet dryppes med det varme vand, som sværen kogte i.
Steg stegen i 2 timer og skru evt. lidt ned for varmen undervejs.
Den skønne sky, der er dannet, hældes fra og stegen brunes, så sværen er sprød.
Tilsaucen tilsættes skyen salt, peber, evt. lidt fløde og lidt jævning. Smages til.
Sommerflæskesteg med fyldte lommer serveres med kartofler, sauce, salat og bønner eller grønærter.
VELBEKOMME
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.