torsdag

CHOKOLADEPÆRER

Når det nu om et øjeblik bliver koldt og mørkt i vejret, er det ligesom det kommer over én, at der trænges til lidt ekstra lækkert engang imellem. Denne gamle opskrift på chokoladepærer fra 1956 er fortræffelig til det formål.
Forkæl familien i weekenden med en god dessert efter middagen og se lutter glade og fornøjede ansigter omkring bordet. Alle vil elske denne dessert.

Retten er ganske let at gå til og endnu nemmere, ifald der anvendes henkogte pærer fra dåse, men pæresæsonen er jo som bekendt igang og dette er en god anledning til at bruge af de dejlige frugter.


CHOKOLADEPÆRER

1 kg pærer, kogt møre i sukkervand, henkogte pærer eller pærer på dåse
200 g chokolade
2 store spsk. kakao
2 1/2 dl vand
1 strøgen spsk. maizena
vanilie

pynt
flødeskum
hakkede mandler eller kandiserede violer

Chokoladen og kakaoen smeltes med vandet, der tilsættes lidt vanilie for at give en mere fyldig smag. Chokoladesaucen jævnes med lidt udrørt maizena.

Servér de kogte eller henkogte pærer, overhældt med chokoladesauce, kold eller varm og pyntet med flødeskum, hakkede mandler eller kandiserede violer.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.