onsdag

Fisk


Der er ikke mange ben i dagens fisk om jeg så må sige.

I fiskehandlerens vindue, fik jeg øje på lækre, gyldne, røgede makreller.
Her i huset får vi fisk een gang om ugen, - gerne lidt forskelligt.

Egentlig opfatter jeg røget makrel med persillesovs som en sommerspise, men det går nu også an på en vinterdag.

I barndommen gik turen jævnligt på havnen efter fisk sammen med min far. - Også efter de røgede makreller, men disse mest om sommeren.

En helt særlig fisk, - nemlig torsken til nytårsaften, henter vi hvert år hos fiskerne på havnen. Mere om det den 31. december.


RØGET MAKREL MED PERSILLESAUCE OG GULERODSALAT


En røget makrel befries for skind og ben. Deles i mindre stykker.
(Vær for guds skyld omhyggelig med at fjerne benene.)

3 dl mælk koges op i en kasserolle og jævnes med meljævning.
Smages til med salt og tilsættes hk. persille efter gryden er taget af komfuret.
Saucen kan også bages op af mgr., mel og mælk. Den er at foretrække, hvis det skal være helt rigtig, men tæller man kalorier, skal det være den jævnede sauce.

Gulerodsalat af revet gulerod tilsat saften af en citron, smagt til med sukker.

Servér røget makrel med kogte kartofler, persillesauce og gulerodsalar til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.