mandag

FRUGTKOLDSKÅL

Kold frugtkoldskål, serveret med flødeskum eller vanilieis er delikat og læskende en varm sommerdag. Frugtkoldskål serveres iskoldt sammen med tilbehøret.

Frugtkoldskål tilberedes på frisk frugt og færdig frugtsaft efter eget valg og skal, for at bevare noget af den friske smag, helst undgå at koge og jævnes i stedet med husblas.

Foretrækkes jævning med kartoffelmel, koges frugt og vand som til frugtsuppe, sies, koges op, tages af varmen og jævnes med kartoffelmel, rørt op med lidt vand. Lidt mindre jævning end til frugtsuppe, da suppen bliver tykkere, når den er kold. Der kan også anvendes frugtsaft alene.

Tupperware party i 70erne

Opskriften er af Girly Skodshøj 1956

FRUGTKOLDSKÅL

10 g kartoffelmel pr. liter eller
3 blade husblas pr. liter

Husblassen udblødes i koldt vand, vrides hårdt op og smeltes med lidt af saften over varme. Helt smeltet, tages gryden af ilden og resten af saften tilsættes, smages til og evt. frisk frugt kommes i suppen, der stilles koldt.

Bruges kartoffelmelsjævning, tilberedes retten som frugtsuppe, hvor vand og frugt koges og sies. Der kan også Den siede frugtsuppe koges op, tages af ilden og jævnes med kartoffelmelsjævning og stilles koldt.

Servér frugtkoldskål med flødeskum eller vanilieis.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.