torsdag

KRABBESUPPE

Krabbesuppe, kogt på de små taskekrabber fra vandkanten, serveret med fiskeboller og asparges, er faktisk en rigtig god suppe. Den bages ganske lidt op, endelig ikke for jævnt, smages til med et glas madeira og farves med lidt rød hummerfarve.

Tag børnene med på strandtur og saml nogle krabber sammen i en spand. Skyl dem godt og tilbered en portion suppe til familiens aftensmåltid. Der kan eventuelt serveres brød til suppen og her er små hjemmebagte kuvertbrød næsten ikke til at komme udenom.

En rigtig god idé i disse tider, hvor nordisk mad og alt fra naturen omsættes til velsmagende måltider.

Opskriften er fra 1944, lanceret af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen.
 

KRABBESUPPE

små vaskede taskekrabber
spildkogende vand
friske suppeurter, fintsnittet
fintsnittet løg
lidt smør
karry
paprika
1 liter vand
mel og smør til opbagning
salt
1 glas madeira
rød hummerfarve

fiskeboller
asparges

Vask krabberne godt og hæld dem i en gryde spilkogende vand. Kog krabberne i 15 minutter, tag dem op og knus dem i en gryde. Rigeligt friske suppeurter og løg fintsnittes og svitses i lidt smør, det ikke må brune. De knuste krabber tilsættes samt lidt karry og paprika. Hæld 1 liter vand på og lad det hele koge en times tid. Sigtes gennem en fin sigte og bages ganske lidt op med lidt mel og smør. Suppen må ikke blive alt for jævn. Smag til med salt og et glas madeira. Farv suppen svagt lyserød med lidt hummerfarve.

Suppen serveres varm med fiskeboller og aspargessnitter og evt. små hjemmebagte kuvertbrød.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.