fredag

LISEGRYDE

Lisegryde og mange andre retter er resultatet af en rigtig god lille samling madopskrifter fra først i 70erne, møntet på dem, der manglede ideer til hurtig, nem, billig og velsmagende mad og så de, der ellers levede af kold mad, rå havregryn eller ved pølsevognen.

I stedet for at overgive sig til pensionater og restauranter, skulle denne samling opskrifter vise vejen til, at det faktisk slet ikke var så svært og indviklet, at lave et godt måltid mad og det uden køkkenrekvisitter som ovn, kødmaskine og andre større investeringer.

Opskrifterne angiver ikke nøjagtige mål på ingredienserne, hvorfor der må en vurdering til, hvor meget og hvor lidt der skal bruges af hver enkel ingrediens. Det burde ikke være problematisk.

Kilde : Paul Erik Christiansen


LISEGRYDE

svinekød, skåret i tern eller strimler
fintskåren appelsinskal
rosiner
smør til stegning
vand
lidt paprika

appelsinskallen kommes sammen med rosiner i smør i en gryde og svinekødet kommes ved. Det hele brunes igennem, inden der tilsættes kogende vand, så kødet lige dækkes. Drys med paprika.
Retten småsnurrer i ca. 1/2 time til kødet er mørt. Jævn eventuelt med lidt meljævning og kog retten igennem.

Servér Lisegryde med løse ris eller spaghetti og en appelsinsalat, bestående af appelsinstykker, grønne salatstrimler og lidt hakkede mandler.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.