fredag

RISTET FISKEFILET MED STIKKELSBÆRSAUCE

Stegte fiskefileter af enten rødspætte, skrubbe eller ising bliver så ualmindelig gode i selskab med den dejlige stikkelsbærsauce. Den klæder fileterne fantastisk . . . .

Til saucen anvendes grønne stikkelsbær, der kogt og pureret blandes med fløde til den lifligste sauce.

Opskriften er fra 1944, hvor retten blev lanceret af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen

Opskriften er beregnet til 4 personer
 

RISTET FISKEFILET MED STIKKELSBÆRSAUCE

8 - 10 fiskefileter
1 æg
rasp
smør eller margarine til stegning

stikkelsbærsauce

1/4 kg grønne stikkelsbær
1 spsk. vand
4 spsk. melis
1 dl fløde

Til saucen koges stikkelsbærrene med vand og sukker til de er godt møre. Massen gnides gennem en sigte og blandes med fløden. Koges op til kogepunktet, uden at koge.

De rensede fiskefileter dyppes først i sammenpisket æg, dernæst i rasp. Steges i rigeligt, afbruset smør eller margarine på panden.

Servér stegte fiskefileter med små nye kartofler og stikkelsbærsauce.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.