tirsdag

HELE FAMILIENS BRADEPANDEKÅL

En dejlig kålret med hvidkål og fars arrangeret i bradepanden er praktisk, når den varme mad skal på bordet. Bradepandekål serveres, skåret i firkantede stykker anbragt på et fad.

Der er ikke faste mål på ingredienserne, hvorfor må skønnes efter antal personer, der skal være til.

Opskriften er af Mesterkokken Richard Oest-Larsen fra 1944
 

HELE FAMILIENS BRADEPANDEKÅL

hvidkålshoved efter behov
letsaltet vand
1 portion god frikadellefars, der kan dække bradepanden.

Flæk hvidkålshovedet i fire dele og kog dem knap møre i letsaltet vand. Kålen lægges i sigte og drypper godt af. Hakkes finere med en kniv.

Rør en portion god fars af hakket svinekød eller halv svin/halv kalv.

Smør bradepanden med fedtstof og læg et lag hvidkål, derpå et lag fars og dæk det hele med kål.
Sæt bradepanden i ovnen ved 220 grader i ca. 30 - 45 minutter. Kålen må gerne være lækker brunstegt ovenpå.

Servér hele familiens bradepandekål, skåret ud i ikke for små firkanter, der arrangeres pænt på et fad og serveres sammen med en god kraftig brun skysauce eller brunet smør.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.