søndag

ÆGGEHVIDE-SNE ANNO 1916

Æggehvide sne som decemberdessert, alene navnet får os til at tænke på vinteren. Den fine dessert er endnu en opskrift fra Frøken Jensens hånd, lanceret i Ugebladet Hjemmet, 16. November 1916.

Frøken Jensen bemærker, at det er en billig dessert. Det har haft stor betydning dengang, men betyder vel næppe noget i vore dage.

Her henvender hun sig direkte til læserne med sine opskrifter og hvad der følger med af gode råd og anvisninger.

Opskriften er gengivet nøjagtig.


ÆGGEHVIDE-SNE

6 blade husblas
1/4 liter kogende vand
2 meget stiftpiskede æggehvider
175 g stødt melis
saft af 2 citroner

Evt. kandiserede violer

Opløs 6 blade husblas i 1/4 liter kogende vand og afkøl denne opløsning fuldstændig, forinden den blandes i 2 meget stiftpiskede æggehvider. Piskningen fortsættes nu uafbrudt, medens lidt efter lidt 175 g stødt melis samt den udpressede saft af 2 citroner piskes deri. Man regner at hviderne kan piskes 1 time, thi jo længere der piskes, desto større bliver portionen på grund af den megen luft, der samler sig i skummet.
Spises så snart den er færdig med en kold vanilje- eller mandelcreme.

Sneen kan også serveres i glas på fod, champagne- eller rødvinsglas, og bestrøes med kandiserede violer. Endelig kan den gives på asietter, kulørte marengs garnerer da sneen, hvis ikke isbrød stikkes i anretningen. (Opskrift på VI BAGER GAMMELDAGS).

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.