tirsdag

RULLEPØLSE AF OKSEHJERTE

Juletiden har jo lige fra gammel tid bestået af syltemad fra grisen. Herfra har er danskernes julemad igennem generationer blevet en tradition.

Imidlertid kan julemad tilberedes fra andet end grisen. Her en rullepølse af oksehjerte fra 1961 af Gudrun Larsen.


RULLEPØLSE AF OKSEHJERTE

1 hjerte, helst af kvie
100 g spæk i skiver
2 spsk. salt
1 tsk. salpeter
1/2 tsk. nelliker
1/2 tsk. allehånde
1/2 tsk. stødt peber
1 tsk. sukker

Efter at hjertet er udvandet, fjernes brusk, sener og hjerteklaptråde. Spæk og krydderier fordeles. Hjertet syes sammen, så det omtrent får sin normale form, snøres omhyggeligt, saltes 1 døgn og koges, til det er mørt. (Ca. 3 timer)
Lægges i pressen, som skrues fast sammen. Står koldt til næste dag.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.