torsdag

Alliance Syltetøj

Til "syltebanken" er gammeldags alliance syltetøj af solmodne ribs og solbær fortrinlig. Det smager pragtfuldt på den gammeldags  måde.

I opskriften er anvendt Atamon som konserveringsmiddel, hvilket er glimrende, men vil man gerne undgå konserveringsmiddel, kan Atamon erstattes med "henkogning" i ovnen.

Det foregår sådan, at de helt rene syltetøjsglas fyldes 3/4 op med det varme syltetøj. Lågene lægges løst på glassene, som sættes i ovnen ved 120 grader. Når det bobler godt op i glassene er syltetøjet færdigt. Tag glassene ud, skru lågene helt fast og sæt eventuelt glassene tilbage i ovnen ved eftervarmen.
PAS PÅ FINGRENE. - MANØVREN HER KRÆVER GRYDELAPPER. ALLERBEDST ER HÅNDKLÆDER ELLER VISKESTYKKER VREDET OP I VAND. SÅ GLIDER TINGENE IKKE.

Ovenstående kan anbefales til alle slags syltetøj, marmelade, syltet frugt m.m.


ALLIANCE SYLTETØJ

2 kg solmodne ribs
1/2 kg solbær
1/4 liter vand
2 kg sukker
1 tsk. Atamon

Vandet bringes i kog. De rensede bær drysses i og koges sagte til de har skiftet farve. Sukkeret drysses i, lidt efter lidt. Syltetøjet får et kraftigt opkog, skummes, tilsættes Atamon og fyldes i rene, skoldede glas, der bindes til med det samme.
Potionen fylder 3 1/2 liter.

Glassene anbringes mørkt i et skab.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.