mandag

SMÅ SOMMERHATTE TIL KAFFEN

Små lækre kager til en glad kop kaffe. Kagerne har facon som napoleonshatte, men fyldet er noget ganske andet.

Bag endelig rigeligt, de skal nok blive spist. Ellers kan de ligge i kagekasse i nogle dage.

Opskriften er fra 1957


SMÅ SOMMERHATTE TIL KAFFEN

dej

250 g mel
200 g mgr.
70 g florsukker

fyld

50 g mandler usmuttede, malede mandler)
50 g melis
2 topskf. kakao
2-3 spsk. sammenpisket æg

Mgr. hakkes ud i melet, florsukkeret tilsættes, dejen æltes hurtigt sammen og lægges koldt. Rul dejen ud og med et glas, afstikkes til medaljer. På hver lægges en kugle af mandel-kakaomassen.
Til mandel-kakaomassen blandes de malede mandler med sukker, kakao og så meget sammenpisket æg,at massen er tilpas fugtig. Ikke mere fugtig, end at man med melede hænder kan trille massen til valnøddestore kugler. Dejen klemmes sammen til en trekant, sættes på en plade, pensles ikke og bager ved 200-225 grader i 8 minutter. Kagerne skal blot være lysegule og mandelmassen tør.

Servér så blot en glad kop kaffe til de dejlige kager.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.