Svensk hare adskiller sig lidt fra traditionel gammeldags forloren hare, idet haren her har fået et lækkert og velsmagende glaserende lag af sennep og puddersukker.
Hvide kartofler kan serveres til i stedet for de brunede, som er mest velegnet ved vintertide.
Til svensk hare anvendes kogt, fersk eller saltet flæskekød, hakket 1 gang på kødhakkeren. Haren skal være ret grov.
Opskriften er fra midt i 50erne og beregnet til 4 personer.
SVENSK HARE
500 g kogt, fersk eller saltet flæskekød
2 skiver franskbrøs
1 æg
mælk
æg
rasp
sennep
puddersukker
fløde
mgr.
kulør
Flæskekød og franskbrød males 1 gang gennem kødmaskinen og røres op med krydderier og æg. Heraf formes en hareryg, der pensles med mild sennep, derefter med æg, drysses med rasp og puddersukker og belægges med smør- eller mgr. klatter. Haren steges 1 time i ovnen ved ca. 200 grader eller i en gryde. Der dryppes med fløde under stegningen og skyen herfra anvendes til en brun sauce, der smages til og tilsættes kulør efter behag.
Servér svensk hare med brunede- eller hvide kartofler og grøn salat til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.