søndag

Svensk Hare

Svensk hare adskiller sig lidt fra traditionel gammeldags forloren hare, idet haren her har fået et lækkert og velsmagende glaserende lag af sennep og puddersukker.
Hvide kartofler kan serveres til i stedet for de brunede, som er mest velegnet ved vintertide.

Til svensk hare anvendes kogt, fersk eller saltet flæskekød, hakket 1 gang på kødhakkeren. Haren skal være ret grov.

Opskriften er fra midt i 50erne og beregnet til 4 personer.


SVENSK HARE

500 g kogt, fersk eller saltet flæskekød
2 skiver franskbrøs
1 æg
mælk

æg
rasp
sennep
puddersukker
fløde
mgr.
kulør

Flæskekød og franskbrød males 1 gang gennem kødmaskinen og røres op med krydderier og æg. Heraf formes en hareryg, der pensles med mild sennep, derefter med æg, drysses med rasp og puddersukker og belægges med smør- eller mgr. klatter. Haren steges 1 time i ovnen ved ca. 200 grader eller i en gryde. Der dryppes med fløde under stegningen og skyen herfra anvendes til en brun sauce, der smages til og tilsættes kulør efter behag.

Servér svensk hare med brunede- eller hvide kartofler og grøn salat til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.