søndag

SPRØDE SNITAGURKER

Skal vi lave lidt godt til syltekrukkerne, er sprøde snitagurker gode. De har den fordel, at agurkerne ikke behøver at være ensartede i størrelsen, da de snittes og senere er lige til at servere.
Det er vigtigt, at alle redskaber og krukke er helt rene. Skold krukken og skyld den med atamon før den tages i brug.

Det er også vigtigt, at agurkerne trækker i mindst nogle uger før man begynder at spise løs. Lav endelig rigeligt, vinteren er som bekendt lang.

Har man plads i skabene og lyst til, at bruge de gammeldags syltekrukker, er det ofte muligt, at købe disse rundt omkring. De oser af nostalgi og så er de ikke dyre.

Opskriften er fra midt i 50erne


SPRØDE SNITAGURKER

1 1/2 kg snittede agurker af forskellig størrelse
salt

lage af :

3/4 liter eddike
12 små skalotteløg
4 hele store løg
750 g sukker
1 fed hvidløg

Agurkerne vaskes, aftørres og skæres ud i passende skiver. Agurkeskiverne lægges lagvis i en stor krukke med salt og trækker 1 time. Al lage hældes fra og krukken pakkes om. Denne gang lægges rå løgskiver og hele små løg ned mellem agurkeskiverne i krukken.
Kog en lage af eddike og sukker. Den hældes kogende over agurkeskiverne, der trækker til den næste dag, hvor lagen hældes fra, koges op og atter hældes over.
Tilbind krukken og agurkeskiverne er færdige. Lad dem trække nogle uger før brug.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.