lørdag

Gammeldags Kanelsnegle

Gammeldags kanelsnegle med en god kop kaffe til, ikke bare giver den herligste duft i huset, det giver også anledning til at stoppe op og tage en pause i hverdagen.

Bag endelig rigeligt af disse dejlige snegle, der bliver rift om dem. Med sit dejlige fyld af puddersukkerremonce, rosiner og revet appelsinskal er de slet ikke til at stå for.

Opskriften er fra sidst i 50erne og giver 12-14 snegle.


GAMMELDAGS KANELSNEGLE

250 g mel
100 g smør eller mgr.
35 g gær
2 spsk. sukker
ca. 1 1/2 dl lunken mælk

fyld

rosiner
1 spsk. smør
revet appelsinskal
kanel
2 spsk. puddersukker

Fedtstoffet hakkes i melet, gæren smuldren i, sukker og mælk tilsættes, dejen æltes sammen og rulles ud til en aflang plade. Pladen smøres over med smørret, der skal være blødt. Kanel, puddersukker, appelsinskal og rosiner drysses på. Dejen rulles sammen på den lange led ligesom en roulade og ret stramt. Rullen skæres derpå ud i skiver på godt 1 cm tykkelse og dejen lægges på en smurt plade (plade med bagepapir). Her hæver kanelsneglene på et lunt sted, gerne i solen og med et viskestykke eller bagestykke over.
Pensles med æg, drysses med sukker og kanel og bager i ovnen ved rask varme (225 grader) i 8 minutter.

Servér gammeldags kanelsnegle med rosiner og appelsin til en god kop kaffe.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.